به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، از بوی بد کفشهایتان خجالت میکشید؟ بوی بد کفش مانع پوشیدن کفش مورد علاقهتان شده است؟ با شروع تابستان و گرم شدن هوا، احتمال افزایش عرق از غدد در تمام بدن به خصوص کفشها افزایش مییابد.
بوی بد کفش برای هرکسی میتواند آزاردهنده و شرمآور باشد. به خصوص زمانی که توسط افراد زیادی احاطه شده باشید. به طور طبیعی، یکسری باکتری بر روی پاها وجود دارد که از عرق ترشح شده بر سطح پوست تغذیه میکنند و باعث تولید بوی تندی میشوند. به همین خاطر، هنگامی که تجمع عرق و باکتریها بر روی پا افزایش مییابد، بوی نامطبوعی از کفش و جوراب تولید میشود.
رطوبت پاها و کمبود هوا در کفشها زمینه را برای رشد قارچها و باکتریها افزایش میدهد. این موضوع امری طبیعی است. اما در خانمهای باردار و نوجوانها بیشتر اتفاق میافتد؛ زیرا، بدن این افراد هورمونهایی تولید میکند که باعث تعریق بیشتر میشود. از طرف دیگر، افرادی که تمام روز سرپا هستند یا شغل آنها استرسزا است، بیشتر از دیگران عرق خواهند کرد.
خبر خوب این است که در ادامه مطالب قرار است چند روش از بین بردن بوی بد کفشها را به شما آموزش دهیم؛ شما با استفاده از راهحلها و ترفندهای زیر میتوانید بوی بد کفشها را از بین ببرید. پس تا آخر مطالب همراه ما باشید.
روش از بین بردن بوی بد کفش
هیچکس دوست ندارد نظرات تند و زنندهای در رابطه با بوی بد پا یا کفشهای خود بشنود. در حالت طبیعی، بوی بد پاها مشکل پزشکی به حساب نمیآید و میتوان با خرید کفش باکیفیت و انتخاب جورابهای ضد عرق از بروز آن پیشگیری نمود. انتخاب کفشهای باکیفیت که قابلیت تنفس را به پاها میدهد، میتواند به کاهش تعرق پاها نیز کمک کند.
استفاده از جوراب و کفشهایی با کیفیت پایین میتواند باعث تعریق بیشتر پا شوند. به طور کلی، چندین روش وجود دارد که فرد میتواند از آنها برای کاهش بوی بد پا، ناشی از بیکیفیت بودن کفش استفاده کند. برای مثال، تعویض کفیهای کفش با کفیهای مخصوص و ضدعرق یکی از راههای کاهش بوی بد پا و پیشگیری از عفونت ناخنهای پاست. همچنین، چند ترفند خانگی برای کاهش بوی نامطبوع کفشها در زیر آورده شده است. پس، تا آخر این بخش همراه ما باشید:
۱. از جوش شیرین استفاده کنید:
جوش شیرین کاربردهای زیادی دارد که یک از آنها، از بین بردن بوی بد کفش است. جوش شیرین میتواند بوی نامطبوع پا و کفشها را از بین ببرد.
این پودر قادر است رطوبت اضافی را جذب کند. تنها کافی است چند قطره روغن خوشبو، یک برس، یک فیلتر قهوه و چند قاشق چایخوری جوش شیرین تهیه کنید. جوش شیرین را به همراه روغنها درون فیلتر بریزید و آنرا محکم ببندید و یک شبانه روز درون کفش قرار دهید تا صبح روز بعد از شر بوهای نامطبوع خلاص شوید.
۲- کفشها را زیر آفتاب خشک کنید:
به زیبایی کفشها و تمیزی اهمیت میدهید؟ اگر جواب شما بله است، پس حتما از اهمیت تمیزی کفش و جورابها اطلاع دارید. بعد از شستن کفشها، چند ساعت آنها را در زیر نور خورشید قرار دهید تا همزمان با خشک شدن کفش، باکتریها از بین بروند.
۳- پاها را تمیز نگه دارید:
اگر مشکل بو از کفش و جوراب نیست، پس وقت آن رسیده که به بهداشت پاها بیشتر اهمیت دهید. بهترین کار برای از بین بردن بوی پا و کفش، شستشوی روزانه پاها با آب ولرم و شوینده مخصوص است.
برای لایهبرداری از پاها و رعایت بهداشت فردی میتوانید از سنگ پا استفاده کنید. سنگ پا با جداسازی پوست مرده از پاها مانع از رشد باکتری بر روی انگشتان پا میشود. بعد از شستشوی پاها، حتما آنها را خشک نمایید.
۴- از دئودورانت مخصوص کفش استفاده کنید:
برای از بین بردن بوی پا و کفش، بدون دردسر، میتوانید از اسپریهای خوشبو کننده کفش استفاده کنید. تنها کافی است یک اسپری خوشبوکننده همیشه در کیف خود داشته باشید.
۵- از الکل استفاده کنید:
یکی دیگر از روشهای محبوب از بین بردن بوی نامطبوع کفشها و افزایش طراوت پاها، استفاده از الکل است. در روش اول، یک بطری اسپری الکل را برداشته و آن را با محلولی از آب و الکل پر کنید. الکل و آب باید با نسبت مساوی با یکدیگر مخلوط شوند. این محلول را درون کفشها اسپری کرده و اجازه دهید تا کفش خشک شود. به همین راحتی میتوانید از شر باکتریها و بوی بد کفشها خلاص شوید.
در روش دوم، با استفاده از یک پنبه آغشته به الکل درون کفشها را تمیز کنید. سپس، چند پنبه الکلی را یک شبانه روز در کفشها قرار دهید.
پیشگیری از بوی نامطبوع کفش
براساس گزارشات موسسه بهداشت، ۱۶ درصد از بزرگسالان ۲۱ سال به بالا از بوی نامطبوع پا و کفشها ناراضی هستند. بدیهی است که بوی بد کفش ناشی از تعرق پاهاست. بنابراین، با در نظر گرفتن موارد زیر به کاهش تعریق پاها کمک خواهید کرد:
- ناخنهای پا را کوتاه نگه دارید.
- از جورابهای پنبهای و نخی استفاده کرده و به موقع آنها را تعویض کنید.
- اگر در محیطی گرم زندگی میکنید، هرروز جورابهایتان را تعویض کنید.
- برای شستشوی پاها از صابونهای ضد قارچ و ضد باکتری استفاده کنید.
- با اسکراب کردن پاها، پوست مرده و سفت آن را از سطح پوست جدا کنید.
- از کفشهای تنگ یا بیکیفیتی که رطوبت را در خود نگه میدارند خودداری کنید.
- اجازه دهید رطوبت کفش به طور کامل از بین برود. سپس، از آن مجددا استفاده کنید.
- در آب و هوای گرم از کفشهایی که دارای تهویه هستند یا صندلهای مناسب استفاده کنید.
شاید تمیز کردن کفشها کمی وقتگیر یا خسته کننده به نظر برسد، اما اگر سعی کنید به طور مستمر و در فواصل زمانی کوتاه این کار را انجام دهید، هم انرژی کمتری از شما میگیرد، هم نتیجه بهتری خواهد داشت. این نکته را هم در نظر داشته باشید که هیچ راه حلی قطعی نیست، پس به دنبال علت اصلی بوی بد پاها باشید و با درمان آنها برای همیشه از شر بوی بد کفشها خلاص شوید.
نظر شما